[wpml_language_selector_widget]

Наставак системске замене водомера у Кикинди – други реон

ПОДЕЛИТЕ ВЕСТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Јавно предузеће за комуналну инфраструктуру и услуге „Кикинда“ почело је почетком недеље са комплетном услугом замене водомера потрошачима у Кикинди, у другом реону, што подразумева демонтажу постојећег водомера и монтажу новог сервисираног, контролисаног и овереног водомера.

У циљу модернизације и унапређења система водоснабдевања као и побољшања квалитета услуга према корисницима, ЈП „Кикинда“ је приступила замени постојећих водомера електронским водомерима на даљинско очитавање. Увођењем најсавременијег система очитавања водомера, брзо и прецизно ће се очитавати потрошња корисника, са минималном могућношћу грешке, а такође ће бити омогућено и рано откривање и упозоравање корисника о евентуалним кваровима на унутрашњим водоводним инсталацијама. Даљинско праћење стања мреже допринеће и лакшем детектовању кварова и губитака на дистрибутивној мрежи.

ЈП „Кикинда“ апелује на потрошаче да очисте и припреме мерно место (шахт), како би акција била спроведена без потешкоћа.

Мерно место треба да буде приступачно, чисто, суво и прописаних унутрашњих димензија (дужина) 120 x (ширина) 100 x (дубина)120 центиметара.

Напомињемо да су уграђени уређаји осетљиви на било каква механичка оштећења, а да манипулацију вентилима и баштенским славинама у шахту, као и зазимљавање и одзимљавање водомера вршите пажљиво, јер у случају оштећења уређаја, приликом неке од ових радњи, трошкове за санацију истих сноси потрошач.

Замена водомера је обавеза предузећа и не наплаћује се, док је одржавање водомерних шахтова, према градској одлуци, у надлежности потрошача.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Пријавите се на маилинг листу

Не пропустите ни једну нову вест са нашег сајта